Музеј

  во

  Во Ликовната галерија при Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево вечерва ќе биде отворена изложбата „Калеидоскоп“. Изложбата се организира од Музеј на Град ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Поразителни се непобитните факти дека нашите природно-научни музеи немаат доволно пари за одржување на големите збирки, а бројот на обучени професионалци се ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во изложбениот салон од Центарот за култура во Кичево, вечерва во 19 часот ќе биде отворена изложбата со работен наслов „Калеидоскоп“ на Симона Трипкова и ...
  сите 22 | | | веќе видена

  „Студентите се задушуваат во сопственото ѓубре. Дворовите се како депонии“ е насловот на текстот преку кој прикажуваме какви се дворовите на студентските ...
  сите 78 | | | веќе видена

  Оваа изложба нуди увид во различните видови на археолошкото и етнолошкото македонско културно наследство од праисторијата до денес, кои содржат елементи на ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Штипските културни институции задоволни од проектите одбрени од Министерството за култура. Директорот на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град –Штип, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Штипските културни институции задоволни од проектите одбрени од Министерството за култура. Директорот на Заводот за заштита на споменици и Музеј на град –Штип, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во поглавјето за местоположбата на селото и на некрополата, на стр. 16, е поместена карта со легенда на англиски јазик. Исечокот е од географска карта ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Војвотката од Кембриџ, Кејт Мидлтон, вчера беше дел од гостите во лондонскиот музеј „Викторија и Алберт“ на гала вечерта посветена на 100 жени во бизнисот. ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Денеска осамна транспарент на мостот кај Археолошкиот музеј во центарот на Скопје, со натпис: „Златко Тодоров-Кубус, синоним за измама и грабеж во ...
  сите 4 | | | веќе видена