МПЦ

  во

  Процесот со препрочитување на историјата во земјите кои произлегоа од социјалистичко-комунистичкиот блок е оправдан бидејќи во тој социјалистички период беа ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Процесот со препрочитување на историјата во земјите кои произлегоа од социјалистичко-комунистичкиот блок е оправдан бидејќи во тој социјалистички период беа ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во чест на големиот верски празник Свети Архангел Михаил, кој е заштитник на Македонците од Мала Преспа, друштвото “Мала Преспа“ од Канада на 17 ноември 2018 ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (јулијански календар) денеска е 6 ноември Денеска се празнува Свети Павле Исповедник, патријарх Цариградски Кога блажениот патријарх ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијански календар) денеска е 5 ноември. Денеска се празнуваат Преподобните маченици Галактион и Епистима. Родени се во финикискиот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијански календар) денеска е 5 ноември. Денеска се празнуваат Преподобните маченици Галактион и Епистима Родени се во финикискиот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијански календар) денеска е 5 ноември. Денеска се празнуваат Преподобните маченици Галактион и Епистима Родени се во финикискиот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 ноември.Денеска е Бесребреници и чудотворци Козма и Дамјан Азијски и нивната мајка преподобна ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 ноември. Денеска е Бесребреници и чудотворци Козма и Дамјан Азијски и нивната мајка преподобна ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 ноември. Денеска е Бесребреници и чудотворци Козма и Дамјан Азијски и нивната мајка преподобна ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 ноември. Денеска е Бесребреници и чудотворци Козма и Дамјан Азијски и нивната мајка преподобна ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 1 ноември. Денеска е Св. бесребреници Козма и Дамјан. Во Црквата, бесребреници се нарекуваат оние ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан заедно со митрополитите тетовско гостиварски Јосиф и брегалнички Иларион, по повод православниот верски празник ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска ...
  | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан заедно со митрополитите тетовско гостиварски Јосиф и брегалнички Иларион, по повод православниот верски празник ...
  сите 3 | | | веќе видена