ММФ

  во

  Меѓународниот монетарен фонд во извештајот за Република Македонија за 2018 година објавен денеска ја оценува поставеноста на монетарната политика како ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Меѓународниот монетарен фонд во извештајот за Република Македонија за 2018 година објавен денеска ја оценува поставеноста на монетарната политика како ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Структурните политики да се фокусираат на долготрајните слабости на пазарот на трудот, правосудството и јавната администрација за да се зголеми продуктивноста, ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Извештајот за Република Македонија за 2018 година што го објави денес извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) претставува финално заокружување на ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Во 2018 растот на БДП изнесувал два процента, како одраз на личната потрошувачка, поддржана од растот на вработеноста како и кредитирањето на домаќинствата, ...
  сите 89 | | | веќе видена

  За прв пат јавниот долг во Македонија, изнесува над 50% од бруто домашниот производ, по што земјата влегува во ризична фаза за банкрот, стои во анализата на ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Извештајот за Република Македонија за 2018 година што го објави денес извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) претставува финално заокружување на ...
  сите 32 | | | веќе видена

  За прв пат јавниот долг во Македонија, изнесува над 50% од бруто домашниот производ, по што земјата влегува во ризична фаза за банкрот, стои во анализата на ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Извештајот за Република Македонија за 2018 година што го објави денеска Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) претставува финално заокружување ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Извештајот за Република Македонија за 2018 година што го објави денес Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) претставува финално заокружување на ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Извештајот за Република Македонија за 2018 година што го објави денес Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) претставува финално заокружување на ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Забавувањето на растот на БДП нема да ги избегне земјите во еврозоната, сепак најслаб раст оваа година ќе има Италија. Покрај тоа, земјата веќе има голем јавен ...
  сите 20 | | | веќе видена

  За прв пат јавниот долг во Македонија, изнесува над 50% од бруто домашниот производ, по што земјата влегува во ризична фаза за банкрот, стои во анализата на ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Економската активност закрепнува и довербата се обновува, како резултат на интензивирање на реформите и воспоставувањето на политичката стабилност во земјава, ...
  сите 23 | | | веќе видена

  По повеќе од 12 години откако Македонија го доби кандидатскиот статус, очекувањето за ЕУ пристапувањето сега е надежно, стои во најновиот извештај на ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Во 2018 растот на БДП изнесувал два процента, како одраз на личната потрошувачка, поддржана од растот на вработеноста како и кредитирањето на домаќинствата, ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Инвеститорите покажуваат интерес за македонските државни обврзници откако е отворен патот за приклучување на Македонија кон НАТО, додека Грција за првпат ќе ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Извештајот за Република Македонија за 2018 година што го објави денес Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) претставува финално заокружување на ...
  сите 35 | | | веќе видена