Младинскиот

  во

  На 25 и 26 септември во Гостивар ќе се одржува културната манифестација „Заедно под отворено небо“, која ја организира Младинскиот Совет на општина Гостивар. ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Франческа Киеза вели дека моментот кога нејзините синови Федерико и Лоренцо се гушнаа го потсетило на времето кога нејзиниот сопруг, Енрико Киеза го гушна ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Новосадско позориште вечер ќе гостува на фестивалот 43. Млад отворен театар со претставата „Гробница за Борис Давидович“ од Данило Киш во режија на Александар ...
  сите 38 | | | веќе видена

  - Најнеобичниот Киш што некогаш е изведен на сцената во Србија. Чиста поезија на умот. Духовита, остра, деликатна, опоменувачка. Онаква што се памети долго, ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Новосадско позориште вечер ќе гостува на фестивалот 43. Млад отворен театар со претставата „Гробница за Борис Давидович“ од Данило Киш во режија на Александар ...
  сите 38 | | | веќе видена