Мизо

  во

  Потребата од одржување физичко растојание на работните места и во погоните дополнително ќе ги погоди компаниите, како во поглед на растот на трошоците така и ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Една недела по германските капацитети, се отвораат погоните и кај дел од македонските производители во автоиндустријата. Повеќе од еден месец од принудниот ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Отворени кафулиња и кафеани, но со седење преку една маса, во „денска шема“, отворени кладилници и повторно одење во молови, но проретчено и со дезинфекциски ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Предлог-мерките на ВМРО-ДПМНЕ во голема мера се совпаѓаат со тие на бизнис заедницата која се труди да го преброди овој тежок период, да ги задржи работните ...
  сите 266 | | | веќе видена

  Виктор Мизо, генерален менаџер на „Костал“, во интервју за „Утрински брифинг“ ја анализираше состојбата во економијата, од аспект на пандемијата и фактот дека ...
  сите 4 | | | веќе видена

  -Сите веќе се навикнавме со внимание да ги следиме здравствените билтени. Ќе помине веројатно уште една недела кога ќе почнеме да ги следиме и билтените на ...
  сите 5 | | | веќе видена

  ЖЕНА ОД ДЕБАР Е ТРЕТАТА ЖРТВА НА КОРОНАВИРУСОТ Mинистерот за здравство, Венко Филипче денеска на прес-конференција изјави дека имаме уште една почината ...
  сите 123 | | | веќе видена

  Кризата во автомобилската индустрија ќе трае многу подолго од економската криза во другите сектори, вели за Фактор, Виктор Мизо, Генерален директор на „Костал“ ...
  сите 258 | | | веќе видена

  На иницијатива на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски, денеска се одржа состанок на економскиот совет, ад-хок тело од кое ...
  сите 152 | | | веќе видена

  Најважниот фокус во моментов за справување со коронавирусот треба да биде финансиската поддршка на здравствениот систем за да се превенираат последиците по ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Најважниот фокус во моментов за справување со коронавирусот треба да биде финансиската поддршка на здравствениот систем за да се превенираат последиците по ...
  сите 17 | | | веќе видена

  За да се превенираат последиците по јавното здравје и да не се случи подраматично влијание и штети во економскиот и финансискиот сектор. Ова е заклучокот од ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Сите врвни економски имиња се собрале денеска кај техничкиот премиер да бараат чаре за економската криза што ја предизвикува коронавирусот. На иницијатива на ...
  сите 19 | | | веќе видена

  На иницијатива на претседателот на Владата на Република Македонија Оливер Спасовски, денеска се одржа состанок на економскиот совет, ад-хок тело од кое треба ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Најважниот фокус во моментов за справување со коронавирусот треба да биде финансиската поддршка на здравствениот систем за да се превенираат последиците по ...
  сите 22 | | | веќе видена