Митровица

  во

  Медиумите шпекулираат со размена на северно Косово, населено претежно од етнички Срби околу поделениот град Митровица, и долината Прешево, мнозинска албанска ...
  сите 163 | | | веќе видена

  Албанија безрезервно поддржува „добро воспоставен” дијалог меѓу Србија и Косово, изјави албанскиот министер за надворешни работи Дитмир Бушати. – Безрезервно ...
  сите 139 | | | веќе видена

  Албанија безрезервно поддржува „добро воспоставен” дијалог меѓу Србија и Косово, изјави албанскиот министер за надворешни работи Дитмир Бушати. – Безрезервно ...
  сите 139 | | | веќе видена

  ДВ-новинарките Елона Елези од Тирана и Сања Кљајиќ од Нови Сад заеднички го обиколија југот на Србија и северот на Косово и разговараа со стотици луѓе. Како ...
  сите 163 | | | веќе видена

  Во тек е 22-от „Блуз и соул-фестивал“, во организација на Дирекцијата за култура и уметност-Скопје, кој се одржува во пивницата „Стар град“ (Темов) во Старата ...
  сите 16 | | | веќе видена

  На фестивалот, кој ќе се одржува до недела во пивница „Стар Град“ (Темов) во чаршија, ќе гостуваат музичари од Србија, Белгија и Данска, по избор на селекторот ...
  сите 16 | | | веќе видена