Менада

  во

  Старата скопска чаршија е едно од највредните културни наследства во градот. Во Службен весник на РСМ од октомври 2008 година е прогласена за културно ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Асоцијацијата на независна културна сцена (ЈАДРО) реагира во врска со санирањето на Старата скопска чаршија кое деновиве го изведува општина Чаир, потсетувајќи ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Асоцијацијата на независна културна сцена (ЈАДРО) реагира во врска со санирањето на Старата скопска чаршија кое деновиве го изведува Општина Чаир, потсетувајќи ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Пред какво било модифицирање, реставација и санирање треба да претходи научна и стручна анализа, реагираат од Асоцијацијата на независната културна сцена ЈАДРО ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Асоцијацијата на независна културна сцена (ЈАДРО) попладнево испрати реакција во врска со санирањето на Старата скопска чаршија кое деновиве го изведува ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Власта на шверцерски начин во ек на полициски час ја извади калдрмата од Старата скопска чаршија - симболот на Скопје. Без да ги праша скопјани, без да го ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Ако се е по пропис зошто шверцерски се тргна калдрмата и се гради бетонско здание од некогашната Менада, праша Ирена Попова од ВМРО-ДПМНЕ, која порача дека ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Власта на шверцерски начин во ек на полициски час ја извади калдрмата од Старата скопска чаршија – симболот на Скопје. Без да ги праша скопјани, без да го ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Без да ги праша скопјани, без да го праша еснафот, без да ги праша лицата кои живеат во непосредна близина на чаршијата, сама во стилот на авторитарна власт ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Власта на шверцерски начин во ек на полициски час ја извади калдрмата од Старата скопска чаршија - симболот на Скопје. Без да ги праша скопјани, без да го ...
  сите 21 | | | веќе видена