Меѓународниот

  во

  Генералниот секретар на Обединетите нации Антонио Гутереш изјави дека е загрижен поради се поголемиот број напади на новинари и ги повика владите на земјите и ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, е во официјална посета на Монтреал, Канада, каде учествува на меѓународниот симпозиум ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, на Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на насилствата против новинарите, вели дека предупредувал ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Анализата на податоци собрани од септември 2017. година покажува дека во многу случаи на намерни убиства на новинари истрагите се бавни и дека извршителите не ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста за нападите врз новинарите се одбележа со објавување на прирачник за безбедност на новинарите. Овој прирачник ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Денешната презентација на “Прирачникот за безбедност на новинарите за време на настани со висок ризик“ како дел од одбележувањето на Меѓународниот ден за ...
  | | веќе видена | слични

  Во Македонија немаме убиен новинар, но тоа не значи дека институциите не треба сериозно да ги сфатат сите закани врз новинарите. Никој не веруваше дека во ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Неказнивоста на насилството против новинарите поттикнува самоцензура на медиумите. Безбедноста на новинарите во Македонија полека се подобрува , но политиката ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Штипскиот регионален училишен центар СОУ „Коле Нехтенин“ се подготвува да биде домаќин на државниот натпревар „Лидер на струка“, во кој ќе учествуваат ...
  сите 26 | | | веќе видена