Меѓународната

  во

  Меѓународната заедница ја поздравува ратификација, со оценка дека ова е голем исчекор на Македонија. Претседателот на словенечкиот парламент Дејан Жидан во ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Денес можеме гордо да кажеме: времињата на несигурност и на нестабилност се зад нас. Северна Македонија е на јасен, чист пат, заедно со најсилните сојузи во ...
  сите 156 | | | веќе видена

  Денес, можеме гордо да кажеме: времињата на несигурност и нестабилност се зад нас. Северна Македонија е на јасен, чист пат, заедно со најсилните сојузи во ...
  сите 156 | | | веќе видена

  Во прилог на ова соопштение, ви го пренесуваме обраќањето на премиерот Спасовски во целост: Во овој дом на демократијата, во домот на македонската демократија, ...
  сите 156 | | | веќе видена

  Техничкиот премиер Оливер Спасовски на свечената седница по повод ратификацијата на Протоколот за членство на земјата во НАТО истакна дека по 27 години од ...
  сите 156 | | | веќе видена

  Обидите да се донесе законот за јавно обвинителство во рамки на напорите на земјата во борбата против корупцијата ги поздрави денеска шефот на италијанската ...
  сите 596 | | | веќе видена

  Техничкиот премиер Оливер Спасовски на свечената седница по повод ратификацијата на Протоколот за членство на земјата во НАТО истакна дека по 27 години од ...
  сите 156 | | | веќе видена

  Случаите кои некогаш беа во надлежност на СЈО, а ги презеде државниот обвинител Љубомир Јовески да бидат распределени по јавните обвинителства за натамошно ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА) заедно со Меѓународната федерација на професионални фудбалери (ФИФПро) ќе создадат фонд за поддршка на фудбалерите ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Северна Македонија се покажа како демократска држава, ги исполни бараните реформи и направи голем напредок во областа на меѓуетничките односи. Државата чекори ...
  сите 596 | | | веќе видена

  Изминаа пет години откако Зоран Заев како лидер на тогашната опозициска СДСМ на 9 февруари 2015 година одржа прес-конференција на која ги објави првите ...
  сите 31 | | | веќе видена