МАНУ

  во

  Поновото време е полно со примери на мега-корумпирани политичари кои избегале од нивните земји со огромен грабеж, но многумина од нив завршиле неславно и лошо. ...
  | | веќе видена

  МАНУ реагирала до Владата дека Преспанскиот договор не е правосилен без потпис од Претседателот и негова објава во Службен весник. Првиот човек на Академијата ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ и Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на 21 ноември во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ и Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на 21 ноември во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во 86 година од животот во Москва почина академик Рина Павловна Усикова, македонист, славист, голем пријател на Македонија и на македонскиот народ. Ноќеска во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Денеска во Собранието на Република Македонија официјално започна постапката за донесување на нов Закон за спречување на корупција и судир на интереси. Овој ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Во Собранието официјално почна постапката за донесување нов Закон за спречување корупција и судир на интереси. Овој закон обединува материја од два закона – ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Во Собранието официјално почна постапката за донесување нов Закон за спречување корупција и судир на интереси. Овој закон обединува материја од два закона – ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Во Собранието официјално започна постапката за донесување на нов Закон за спречување на корупција и судир на интереси. Овој закон обединува материја од два ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Во Собранието почна постапката за донесување на нов Закон за спречување на корупција и судир на интереси. Овој закон обединува материја од два закони– Законот ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Денеска во Собранието на Република Македонија официјално започна постапката за донесување на нов Закон за спречување на корупција и судир на интереси. Овој ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Во Собранието официјално почна постапката за донесување нов Закон за спречување корупција и судир на интереси. Овој закон обединува материја од два закона – ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Ако загадувањето се класифицира како прашање од национална безбедност, тогаш ќе мора да се преземат мерки за итно справување со проблемот со загадувањето, ...
  сите 36 | | | веќе видена