Македонија

  во

  Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи, денеска имаше средба со скопскиот бискуп и предводник на Римокатоличката црква во ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Крешник Бектеши, министерот за економија, во интервју за локалната телевизија „Гура”, очекува повеќе од една милијарда евра странски инвестиции во 2019-та. ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Статистичките податоци за работењето на Постојаниот избран суд – Арбитража покажуваат дека речиси е идентичен соодносот на постапки што се поведуваат со и без ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Последниот извештај на Светска банка покажува дека невработеноста меѓу младите луѓе се намалила во сите балкански земји, освен во Македонија и во Косово. Во ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Континуираниот раст на економијата, зголемувањето на инвестициите, индустриското производство, растот на платите и намалувањето на невработеноста, покажуваат ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика тврди дека со новиот закон за социјална заштита не се кратат правата на лицата со попреченост, туку дека со него ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи, денеска имаше средба со скопскиот бискуп и предводник на Римокатоличката црква во ...
  сите 41 | | | веќе видена

   Целта е усогласување на санитарните и фитосанитарните сертификати како би се олеснила трговија помеѓу ЦЕФТА земјите. Ова го посочи директорот на Агенција за ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика тврди дека со новиот закон за социјална заштита не се кратат правата на лицата со попреченост, туку дека со него ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика тврди дека со новиот закон за социјална заштита не се кратат правата на лицата со попреченост, туку дека со него ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика тврди дека со новиот закон за социјална заштита не се кратат правата на лицата со попреченост, туку дека со него ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Макпетрол АД како компанија, повеќе од 70 години вложува во својот развој и капацитети и притоа гради континуирана политика на општествена одговорна компанија, ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Министерството за труд и социјална политика најостро ги деменатира невистините изнесени во денешната изјава од „Хендикеп плус“, дека со предложениот закон за ...
  сите 36 | | | веќе видена

  „До Европа преку Преспа: Европската интеграција на Северна Македонија“ е темата на предавањето, кое шефот на дипломатијата Никола Димитров ќе го одржи денеска ...
  сите 20 | | | веќе видена