Македонија

  во

  Млади луѓе и пратеници од Западен Балкан денеска се собраа на расправа за учеството на младите во политиката . Сефер Селмани, раководител на организацијата ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Средбата на премиерот Зоран Заев и потпретседателот на САД Мајк Пенс претставува силна порака од американската Влада за поддршка на позитивен исход на ...
  сите 194 | | | веќе видена

  Денеска, во Владата, министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу, и подносителите на проекти потпишаа договори за кофинансирање на проектите од првиот ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Целосно бесмислени се обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ за наводни историски фалсификати. Уставните промени ќе се реализираат по референдумот во духот на ...
  сите 316 | | | веќе видена

  Со сведочење на градоначалникот на Шуто Оризари Курто Дудуш денеска во Кривичниот суд продолжи судењето на обвинетите за настаните во Собранието на Македонија ...
  сите 195 | | | веќе видена

  Владата во социјалната реформа и во реформата на детска заштита предвидува детски и образовни додатоци за поголема група во Македонија со цел директно да ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Штипскиот затвор е прв коЈ отвори катче за децата на осудените лица. Согласно препораките на Советот на Европа донесени годинава, секоја казнена институција во ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Од храната, водата, воздухот па се до економијата и здравствените услуги кои ги добиваат граѓаните во земјата сето ова ќе биде ставено под лупата на скринингот ...
  сите 27 | | | веќе видена

  ВМРО ДПМНЕ не само што продолжува со ширење на невистинити и лажни вести , туку почна да зборува бесмислици за јавно објавен договор што го зајакнува ...
  сите 316 | | | веќе видена

  Ставот на Европската Унија кон Македонија не може да се промени. Ние сакаме да бидете член од европското семејство и се подготвуваме за заедничка иднина. Но, ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Вашингтон уште еднаш покажа дека е голем пријател на Македонија, оценуваат домашните аналитичари. Средбата на Заев со американскиот потпретседател Мајк Пенс ...
  сите 123 | | | веќе видена