Маџиров

  во

  Охридското село Велестово од вечер наредните три дена, по 31 пат, ќе живее за и од поезијата. Во 21 часот „Кај чешмата“ на сред село ќе биде отворено 31-то ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Во 21 часот „Кај чешмата" на сред село ќе биде отворено 31-то издание на манифестацијата „Поетска ноќ во Велестово", со вечерта посветена на стиховите на Иван ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Охридското село Велестово од вечер наредните три дена, по 31 пат, ќе живее за и од поезијата. Во 21 часот „Кај чешмата” на сред село ќе биде отворено 31-то ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Во Богота, Колумбија деновиве излезе од печат антологија на 14 македонски поети објавени кај издавачите Ладронес дел Тиемпо и Уни Едисионес со наслов ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во Богота, Колумбија деновиве излезе од печат антологија на 14 македонски поети објавени кај издавачите Ладронес дел Тиемпо и Уни Едисионес со наслов ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во Богота, Колумбија деновиве излезе од печат антологија на 14 македонски поети објавени кај издавачите Ладронес дел Тиемпо и Уни Едисионес со наслов ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во Богота, Колумбија деновиве излезе од печат антологија на 14 македонски поети објавени кај издавачите Ладронес дел Тиемпо и Уни Едисионес со наслов ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во Богота, Колумбија деновиве излезе од печат антологија на 14 македонски поети објавени кај издавачите Ладронес дел Тиемпо и Уни Едисионес со наслов ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Пред канцеларијата за странци зад главната станица во Дизелдорф секојдневно се формираат долги редици, а во репортажата што ја објави „Билд“ се вели дека ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Збирката раскази „Сите наши тела“ е нова книга од Георги Господинов (1968), најпреведуваниот бугарски современ писател. Во превод на македонски јазик книгата ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Збирката раскази „Сите наши тела“ е нова книга од Георги Господинов (1968), најпреведуваниот бугарски современ писател. Во превод на македонски јазик книгата ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Збирката раскази „Сите наши тела“ од Георги Господинов е објавена на македонски јазик во издание на „Или-или“. Преведувачот од бугарски на македонски Душко ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Збирката раскази „Сите наши тела“ е нова книга од Георги Господинов (1968), најпреведуваниот бугарски современ писател. Во превод на македонски јазик книгата ...
  сите 7 | | | веќе видена