Macedonia

  во

   Во графата на земјите членки, на местото ПЈРМ сега стои името Северна Македонија во списокот на признати држави, кои се подредени по азбучен ред. Language: ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Секретаријатот за европски прашања предводен од вицепремиерот Бујар Османи на војата веб-страница ја погреши англиската верзија на новото уставно име. Наместо ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Секретаријатот за европски прашања го погреши новото име на државата. Имено на официјалниот веб сајт на Секретаријатот за европски прашања новото име на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Софија/Охрид, 16. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Убавините на древниот Охрид и Македонија се претставени на 36-тото издание на Интернационалниот саем за туризам ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Почина еден од повредените патници во несреќата кај село Ласкарци, кој беше во тешка состојба и се лекуваше на Клиниката за анестезија, реанимација и ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Убавините на древниот Охрид и Македонија се претставени на 36-тото издание на Интернационалниот саем за туризам „Holiday & Spa Expo“ кој се одржува во Софија, ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Обединетите нации ја заменија референцата „Поранешна југословенска република Македонија“, со името „Северна Македонија“ во списокот на признати држави. ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Секретаријатот за европски прашања измисли ново име на државата. Имено на официјалниот веб сајт на Секретаријатот за европски прашања новото име на државата ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Секретаријатот за европски прашања измисли ново име на државата. Имено на официјалниот веб сајт на Секретаријатот за европски прашања новото име на државата е ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Секретаријатот за европски прашања измисли ново име на државата. Имено на официјалниот веб сајт на Секретаријатот за европски прашања новото име на државата е ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Министерството за надворешни работи испрати соопштение до медиумите во кое информира дека земјава испратила три дипломатски ноти со кои ги информира членките ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Министерството за надворешни работи кое го води министерот Никола Димитров вчера доцна вечерта објави дека земјата испратила три дипломатски ноти со кои ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Меѓуресорска работна група за извршување на обврските од конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот ...
  сите 105 | | | веќе видена