Либија

  во

  Шпанија ја замени Италија како главна порта кон Европската унија за мигрантите кои патуваат преку Медитеранот, објави денеска Меѓународната организација за ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Шпанија ја престигна Италија како земја во која доаѓаат најмногу мигранти преку преку море, минувајќи го Медитеранот. Бројките денеска ги соопшти Меѓународната ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Шпанија ја замени Италија како главна порта кон Европската унија за мигрантите кои патуваат преку Медитеранот, објави денеска Меѓународната организација за ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Ширењето на штрајкот на нафтените платформи во Норвешка го запре падот на цената на нафтата на светските берзи. Нафтата денеска порасна за 0,4 отсто на 72,12 ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Најмалку осум лица, претежно деца, починаа од задушување во бродски контејнер преполн со мигранти, на западниот брег на пристанишниот град Зуварa, соопшти ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Осум мигранти, од кои поголемиот број деца, се задушија во бродски контејнер полн со мигранти во градот Зувара, соопштија либиските власти. Градските ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Најмалку осум лица, претежно деца, починаа од задушување во бродски контејнер преполн со мигранти, на западниот брег на пристанишниот град Зуварa, соопшти ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Најмалку осум лица, претежно деца, починаа од задушување во бродски контејнер преполн со мигранти, на западниот брег на пристанишниот град Зуварa, соопшти ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Најмалку осум лица, претежно деца, починаа од задушување во бродски контејнер преполн со мигранти, на западниот брег на пристанишниот град Зуварa, соопшти ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Италија префрлила 451 мигрант од рибраскиот брод во два помали брода на граничната патрола на Медитеранот, но смета дека мигрантите треба да бидат префрлени во ...
  сите 71 | | | веќе видена

  Италија префрлила 451 мигрант од рибраскиот брод во два помали брода на граничната патрола на Медитеранот, но смета дека мигрантите треба да бидат префрлени во ...
  сите 72 | | | веќе видена