Куршумли

  во

  Владимир Ангелов веќе три години е на чело на Кинотека на Република Северна Македонија. Од 2017 како вршител на должност, а потем од наредната година до денес ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Ги набљудувам повеќе од 30 години, невозможно е да не ги забележите. Тие секогаш се тука, секогаш точно навреме. Тивки се и внимаваат да не ви се испречат на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Оттука се гледа дека Македонците не се ниту Бугари ниту Срби ниту Грци, туку дека тоа е само поделба направена од пропагандите во Македонија, зашто глупо е да ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Бунтот околу интервенцијата во Скопската чаршија е разбирлив. Но треба да се знае дека сегашниов „автентичен изглед“ не е вековно стар, туку тоа е изгледот ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Штипјанецот Иван Балов – Теранцелиев, кај кого живееле Гоце и Даме кога биле учители во Штип, во април 1952, една година пред својата смрт, запишал повеќе ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Археолошкиот музеј на Република Северна Македонија прослави 95 години од отворањето. Истакнатиот историчар на уметноста и поранешен почесен конзул на Јапонија, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Министерот за култура Хусни Исмаили престојува во работна посета на Истанбул, Република Турција, каде што денеска се обрати на свеченоста со која беше отворен ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Во Истанбул денеска свечено беше отворен Културно-информативен центар на република Северна Македонија. На отворањето присуствуваше и македонскиот министер за ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Македонскиот Културно-информативен центар во Истанбул, кој беше најавуван неколку години, денеска е свечено отворен. Во согласност со Договорот со Турција, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Во Истанбул, Турција денес е отворен Културниот центар на Македонија, на свеченото отворање присуствуваа, министерот за култура на Македонија, Хусни Исмаили, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Полиција го чува Скопскиот аквадукт, културно наследство од 6 век, откако екипи на Конзерваторскиот центар Скопје пријавија дека има нови оштетувања во ...
  сите 6 | | | веќе видена