Котески

  во

  Моето пишување за Скопје нема и не може да има крај. А знаете ли зошто? Затоа што неговата историја е богата, неисцрпна, бескрајна. Ако таа историја беше мала, ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Не многу по добивањето на наградата „Јован Котески“ за својата збирка со „интермистичка вибер поезија“ насловена „Шшш….“ и учеството на последното издание на ...
  | | веќе видена

  Анализа: Зошто не може и не смее да има никаква депонија и одлагање на било каков смет на Церско поле и Суво поле, односно во атарите на Цер, Мало и Големо ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Откако Гордана Јанкулоска во средe изборна кампања во 2011 година, повлекува врски и по нарачка на Мартин Протугер дознава дека сопругата на Бранко Црвенковски ...
  сите 2 | | | веќе видена

  „Бомбите“ во предметот „Титаник“ што попладнево се слушаат во Кривичниот суд открија како поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска и ...
  сите 166 | | | веќе видена

  Учесниците на протестот побараа да прекине префрлањето на одговорноста помеѓу локалната и централната власт и итно да преземат чекори за целосно спроведување ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Мирослав Котевски , претседателот на Здружението „ Стар Лагадин“ истакна ние се бориме против Општиот акт за село Лагадин кој беше донесен од општината во ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Традиционалната книжевна манифестација „Струшки книжевни средби – 2018“, годинава во терминот од 5 до 7 јули, прераснува во регионална со настаните што ќе се ...
  сите 17 | | | веќе видена