Коњановски

  во

  Измина една недела од седницата на Советот на Општина Битола, а не престануваат реакциите на граѓаните на одлуката на мнозинството на Советот за зголемување на ...
  | | веќе видена

  Измина една недела од седницата на Советот на Општина Битола, а не престануваат реакциите на граѓаните на одлуката на мнозинството на Советот за зголемување на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Измина една недела од седницата на Советот на Општина Битола, а не престануваат реакциите на граѓаните на одлуката на мнозинството на Советот за зголемување на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Измина една недела од седницата на Советот на Општина Битола, а не престануваат реакциите на граѓаните на одлуката на мнозинството на Советот за зголемување на ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Измина една недела од седницата на Советот на Општина Битола, а не престануваат реакциите на граѓаните на одлуката на мнозинството на Советот за зголемување на ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Владејачката партија се однесува со институциите како да е нивна приватна сопственост, поради што вработените во ЕЛЕМ и РЕК Битола се директни жртви на ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Раководството на РЕК Битола деновиве на најгруб начин удри и врз вработените во претпријатието. Изминатиот период на над 300 вработени во РЕК Битола им се ...
  сите 21 | | | веќе видена

  „Раководството на РЕК Битола деновиве на најгруб начин удри и врз вработените во претпријатието. Изминатиот период на над 300 вработени во РЕК Битола им се ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Електро-енергетскиот стожер на Македонија РЕК „Битола“во екот на сезоната работи со само еден блок, што ќе предизвика енергетска криза во државата и голем дел ...
  сите 21 | | | веќе видена

  – Власта наместо да вработува и да отвора нови работни места секојдневно отпушта. 133 лица од РЕК Битола денес останаа без работа. Се прашуваме дали е ова ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ донесе одлука за утврдување на датум, место на одржување и број на делегати на вонредниот 16 Конгрес на партијата, изјави ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во организација на Сојузот на спортови од Битола и општина Битола синоќа се одржа традиционалната ноќна атлетска трка, на која учество зедоа околу 1.200 битолчани. „Ова е 58 трка по ред, а вечерва настапија ученици од основните и средните училишта, студенти од УКЛО и граѓани. Екипен победник според освоените пласмани во основните училишта е ОУ “Коле Канински, а во средните училишта е Гимназија “Јосип Броз Тито“. Покрај екипните пласмани, сите поединечни победници, второпласираните и третопласиранире добија медали и дипломи“ рече претседателот на Сојузот на спортови, Димче Миновски. Учесниците и публиката ги поздрави градоначалничката на Битола, Нашата Петровска, која нагласи дека се радува дела 1.200 млади од Битола го покажаа спортскиот дух и да ја продолжат традицијата која трае без прекин 58 година. Петровска на дел од најмладите им додели дипломи и медали. На победниците победите им ги честитаа и им доделија медали и претседателот на Советот, Валентин Груевски, членовите на Комисијата за спорт, ...
  сите 17 | | | веќе видена

  SONY DSC Во кугланата во спортската сала „Младост”, вчера заврши градското првенство во куглање во организација на Кугларскиот клуб „Хераклеа” од Битола. Турнирот за првпат е дел од четвртоноемвриската програма на општината, а на доделувањето на наградите присуствуваа градоначалничката на општина Битола м-р Наташа Петровска, пратеникот Васко Ковачевски, претседателот на Советот на општина Битола, Валентин Груевски, како и советниците Методија Илиевски, Борче Корлевски, Тони Коњановски и Иван Чулаковски. За првак на Битола во куглање беше прогласен Александар Јовановиќ, второпласиран е Пецо Димовски, а на трето место е Цане Колев. На турнирот учествуваа дваесет натпреварувачи, меѓу кои и две жени. Наградите на првите три пласирани им ги додели градоначалничката на општина Битола, м-р Наташа Петровска, која во своето обраќање нагласи дека, чекор по чекор, континуирано ќе работи во насока на реализација на предизборното ветување за изградба на мултинаменски спортски комплекс, кој е од големо значење за сите ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Во кугланата, во спортската сала “Младост“ во Битола, вечерва заврши градското првенство во куглање а, веднаш потоа беа прогласени најдобрите. Првак на Битола во куглање е Александар Јовановиќ со соборени 827 дрвца. Второпласиран е Пецо Димовски со 785, а на трето место со соборени 783 дрвца е Цане Колев, од вкупно дваесет битолски куглари. Наградите на првите три пласирани им ги додели градоначалничката на Битола, Наташа Петровска, која на присутните натпреварувачи и публиката им нагласи дека ќе се залага предизборното ветување за изградба на мултинаменски спортски комплекс да го исполни. Покрај Петровска на завршницата на турнирот и доделувањето на наградите беше и пратеникот Васко Ковачевски, претседателот на Советот на општина Битола, Валентин Груевски, како и советниците Методија Илиевски, Борче Корлевски, Тони Коњановски и Иван Чулаковски. Организаторот на турнирот Игор Михајловски рече дека му е мило што по подолго време на ваков начин се организира ова градско првенство и е задоволен од тоа како ...
  сите 25 | | | веќе видена