Климент

  во

  23 февруари 2019 303. - Императорот Диоклецијан наредил да се урне новоизградената црква во Никомедија, а следниот ден наредил да се уништат сите христјански ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Блаже Миневски Во приватната архива на Михаил Герџиков, која се чува во семејството на потомците од неговата ќерка Магда во Софија, постои фотографија-портрет ...
  | | веќе видена

  Со Бугарија заеднички ќе ги одбележуваме цар Самоил, свети Климент и свети Наум. Согласноста била постигната на дводневната средба на заедничката комисија за ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Белите листи и официјално се историја – во Грција ќе се патува со македонски пасош. Грчките новински агенции јавуваат дека нивното министерство за надворешни ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Со Бугарија заеднички ќе ги одбележуваме цар Самуил, свети Климент и свети Наум. Согласноста била постигната на дводневната средба на заедничката комисија за ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Постигната е согласност за заедничко одбележување на цар Самуил, свети Климент и свети Наум на дводневната средба на заедничката комисија за историски и ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Писателот – полиглот Мишо Јузмески во друштво со Гоце Делчев и Мајка Тереза Издавачката куќа на холандската автомобилска асоцијација ANWB, во новото издание на ...
  | | веќе видена

  Постигната е согласност за заедничко одбележување на цар Самоил свети Климент и свети Наум на дводневната средба на заедничката комисија за историски и ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Постигната е согласност за заедничко одбележување на цар Самоил свети Климент и свети Наум на дводневната средба на заедничката комисија за историски и ...
  сите 61 | | | веќе видена