Кетрин Ештон

  во

  Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ, изјави дека за време на состанок на делегациите на Србија и на Косово во Брисел, малку требало за да ...
  сите 47 | | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ, изјави дека за време на состанок на делегациите на Србија и на Косово во Брисел, малку требало за да ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ, изјави дека за време на состанок на делегациите на Србија и на Косово во Брисел, малку требало за да ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ, изјави дека за време на состанок на делегациите на Србија и на Косово во Брисел, малку требало за да ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ, изјави дека за време на состанок на делегациите на Србија и на Косово во Брисел, малку требало за да ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ, изјави дека за време на состанок на делегациите на Србија и на Косово во Брисел, малку требало за да ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Глобалистите се во паника. Нивниот Рајх е на стаклени нозе. „Длабоката држава“ на САД, Европската Унија ина НАТО, трите столба на глобалистичкиот свет полека, ...
  | | веќе видена

  Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, рече дека упадот на РОСУ на Газивода е провокација и јасно кршење на Бриселскиот договор, за што се ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Заврши 54. Минхенска безбедносна конференција во рамки на која министерката за одбрана Радмила Шекеринска се сретна со министрите за одбрана на Канада, Харџит Саџан, на Бугарија, Красимир Каракачанов, на Литванија, Раимундас Кароблис, на Црна Гора, Предраг Бошковиќ, како и со заменичката генерален секретар на НАТО, Роуз Готемолер, со евро-комесарот Јоханес Хан и со претседавачот на конференцијата, Волфганг Ишингер. На средбите, соопшти Министерството за одбрана, Шекеринска ја потврдила посветеноста на Владата на Република Македонија на реализација на планот 3-6-9 и на реформите во клучните области како владеењето на правото, слободата на медиумите, независноста на институциите. Министерката ја реафирмирала стратегиската определба за членство на Македонија во НАТО-Алијансата и во Европската Унија, како и политиката на државата за добрососедски односи и пријателство. Заменичката-генерален секретар на НАТО, Роуз Готемолер посочила дека Алијансата дава поддршка за реформските политики на Владата и се ...
  сите 20 | | | веќе видена

  2018 (МИА) – Заврши 54. Минхенска безбедносна конференција во рамки на која министерката за одбрана Радмила Шекеринска се сретна со министрите за одбрана на Канада, Харџит Саџан, на Бугарија, Красимир Каракачанов, на Литванија, Раимундас Кароблис, на Црна Гора, Предраг Бошковиќ, како и со заменичката генерален секретар на НАТО, Роуз Готемолер, со евро-комесарот Јоханес Хан и со претседавачот на конференцијата, Волфганг Ишингер. На средбите, соопшти Министерството за одбрана, Шекеринска ја потврдила посветеноста на Владата на Република Македонија на реализација на планот 3-6-9 и на реформите во клучните области како владеењето на правото, слободата на медиумите, независноста на институциите. Министерката ја реафирмирала стратегиската определба за членство на Македонија во НАТО-Алијансата и во Европската Унија, како и политиката на државата за добрососедски односи и пријателство. Заменичката-генерален секретар на НАТО, Роуз Готемолер посочила дека Алијансата дава поддршка за реформските политики на Владата и ...
  сите 48 | | | веќе видена