Кенија

  во

  Првиот премиер на независно Зимбабве и долгогодишен претседател на земјата, Роберт Мугабе, ќе биде погребан во недела во националното светилиште во главниот ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Првиот премиер на независно Зимбабве и долгогодишен претседател на земјата, Роберт Мугабе, ќе биде погребан во недела во националното светилиште во главниот ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Првиот премиер на независно Зимбабве и долгогодишен претседател на земјата, Роберт Мугабе, ќе биде погребан во недела во националното светилиште во главниот ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Четиринаесетгодишна кениска ученичка си го одзела животот откако наводно еден наставник ја посрамотил затоа што добила менструален циклус на час, пренесува ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Научници создадоа два ембриона од северниот бел носорог, како дел од напорите да се спаси ова животно од исчезнување, пренесе ДПА. Во август стручни лица ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Ученичка во Кенија се самоубила откако била засрамена за време на час бидејќи имала менструација и униформата ѝ била извалкана. Кениските медиуми пренесуваат ...
  сите 12 | | | веќе видена