Камениот

  во

  „Ноќта на 12 спроти 13 ноември речиси никој во бригадата не спиеше. Со нетрпение сите го чекаа часот да се тргне кон Скопје. Беа свесни за големината и за ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска се одржа бесплатна едукативна тура „По стапките на ослободителите“, во која граѓаните имаа ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска и утре се одржуваат бесплатни едукативни тури „По стапките на ослободителите“, во кои ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска се одржа бесплатна едукативна тура „По стапките на ослободителите“, во која граѓаните имаа ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Збирното место за учесниците во турата беше напладне, пред Музејот на илегалните работилници за оружје, на кејот на реката Вардар, a низ историските настани ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска се одржа бесплатна едукативна тура „По стапките на ослободителите“, во која граѓаните имаа ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Во култниот филм „ Кој тоа таму пее “ Мишко возеше со врзани очи, пред вчудовидените и преплашени патници, а татко му постојано настојуваше да вози и во ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во салонот на Македонската опера и балет денеска ќе биде изведена популарната опера „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини, комична приказна за победата на ...
  сите 23 | | | веќе видена