Кале

  во

  ЛИТЕРАТУРНО КАТЧЕ Вардар ја краси Твојата лика А Водно е наша најубава слика. Камен до камен Убав мост рамен. Тврдината Кале Ѕидовите се збрале. Чаршијата ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Градот Скопје ја започна постапката за реализацијата на проектот „Тунели под Кале“ кој вклучува изградбата на новата сообраќајница која ќе ги поврзе општините ...
  сите 9 | | | веќе видена

   Сите сакаме да патуваме низ светот, ама ретко кога се решаваме да ја истражиме сопствената држава. Минатиот викенд беше посебно освежување за мене, но и за ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во култниот филм „ Кој тоа таму пее “ Мишко возеше со врзани очи, пред вчудовидените и преплашени патници, а татко му постојано настојуваше да вози и во ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Градот Скопје ја започна постапката за реализацијата на проектот „Тунели под Кале“ Градот Скопје ја започна постапката за реализацијата на проектот „Тунели под ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Мешани тимови и оваа година ќе работат секој ден, 24 часа, на борба против огновите на отворено. Граѓаните можат да ги пријавуваат сите случаи на палење огнови ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Градот Скопје ја започна постапката за реализацијата на проектот „Тунели под Кале“ кој вклучува изградбата на новата сообраќајница која ќе ги поврзе општините ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Институционалната соработка е од клучно значење за решавање на ова комплексно прашање. По иницијативата на Град Скопје следуваше соодветен одговор од ...
  сите 25 | | | веќе видена