Јован Вранишковски

  во

  Насловот на колумната во превод значи Црква која трпи или Црква во чистилиште. Ова е латински поим кој за основа го има грчкиот збор за Црква (Ecclesia), а ја ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Непреземањето ништо од страна на БПЦ на барањето на МПЦ, ја принуди македонската политичка и црковна елита да побара признавање на афтокефалноста од ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Неодамнешната посета на актуелниот и на доскорашниот премиер Оливер Спасовски и Зоран Заев на Цариград и ангажманот на вселенскиот патријарх Вартоломеј за ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Неодамнешната посета на актуелниот и на доскорашниот премиер Оливер Спасовски и Зоран Заев на Цариград и ангажманот на вселенскиот патријарх Вартоломеј за ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Неодамнешната посета на актуелниот и на доскорашниот премиер Оливер Спасовски и Зоран Заев на Цариград и ангажманот на вселенскиот патријарх Вартоломеј за ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Инсистирањето на партиски ексклузивни вистини, пренесувани преку партиски ексклузивни медиуми и наменети за партиските клиентели, резултира со дијалог на ...
  сите 83 | | | веќе видена

  Поглаварот на Охридската архиепископија, која има автономен статус во рамките на Српската православна црква (СПЦ), Јован Вранишковски, вели дека т.н. украински ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Поглаварот на Охридската архиепископија, која има автономен статус во рамките на Српската православна црква (СПЦ), Јован Вранишковски вели дека т.н. украински ...
  сите 62 | | | веќе видена

  Врховниот суд го отфрли како неосновано барањето за вонредно преиспитување на пресудата против расчинетиот владика на МПЦ-ОА, Јован Вранишковски. Тројцата ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Верските аналитичари и познавачи на црковните прашања во Српската православна црква велат дека и на лаиците им е јасно дека од неодамна владиците водат трка ...
  сите 12 | | | веќе видена

  На маргините на судирот што ескалира на линија Белград - Константинопол во кој се влучени Вранишковски и висок претставник на Цариградската Патријашија ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија преку архимандрит Роман Анастасијадис, клирикот на Критската црква, одговари на последното интервју на поранешниот митрополит ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија преку архимандрит Роман Анастасијадис, клирикот на Критската црква, одговари на последното интервју на поранешниот митрополит ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Со години македонската држава го прогонуваше и затвораше некогашниот велешки и повардарски митрополит Јован, познат како Зоран Вранишковски роден во Битола ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Светиот архијерејски собор на Српската православна црква (СПЦ) неделава реши да ги обнови преговорите за решавање на статусот на Македонската православна црква ...
  сите 30 | | | веќе видена