Јован Павле

  во

  „Хонорарите за концертите ги договарам за пари или за Нутела, ама во Македонија може да свирам и за ајвар. Ако некој ми даде 100 тегли ајвар, ќе му свирам што ...
  сите 3 | | | веќе видена

  На денешен ден - 21 март 21 март 2019 - Светски ден на поезијата - Ден на пролетта 1556.- Кентерберијскиот надбискуп Томас Кренмер бил запален како еретик за ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Во осумдесетите го нарекуваа чудо од дeте поради талентот кој го препозна целата тогаш југословенска јавност. Стефан Миленковиќ (42) , како најмлад студент по ...
  сите 6 | | | веќе видена

  На денешен ден - 12 март 12 март 2019 1365.- Отворен бил Универзитетот во Виена, една од најстарите установи од овој вид во светот. Првиот универзитет во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Македонската православна црква денес го одбележува споменот на заштитникот на праведните и добри луѓе кои неправедно страдаат, не по своја вина. Светиот ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Светите апостоли Архип, Филимон и Апфија Архип беше еден од Седумдесеттемина. Апостолот Павле го спомнува во Посланието до Колосјаните и во Посланието до ...
  | | веќе видена

  Светите апостоли Архип, Филимон и Апфија Архип беше еден од Седумдесеттемина. Апостолот Павле го спомнува во Посланието до Колосјаните и во Посланието до ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Собраниете не му го одзеде имунитетот на пратеникот и поранешен собраниски спикер Трајко Вељаноски, поради тоа што претседателот на законодавниот дом ја ...
  сите 113 | | | веќе видена

  Собраниете не му го одзеде имунитетот на пратеникот и поранешен собраниски спикер Трајко Вељаноски, поради тоа што претседателот на законодавниот дом ја ...
  сите 119 | | | веќе видена