Јован Крстител

  во

  Во храмот „Света Софија“ во Охрид денеска, на празникот посветен на апостолите св. Петар и св. Павле, ќе биде хиротонисан новиот епископ на МПЦ-ОА, архимандрит ...
  сите 43 | | | веќе видена

  По четврт век како монах и игумен на Бигорскиот манастир „Св. Јован Крстител“, синоќа беше извршено наречение за отец Партениј кој денеска ќе биде хиротонисан ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Во храмот „Света Софија“ во Охрид денеска, на празникот посветен на апостолите св. Петар и св. Павле, ќе биде хиротонисан новиот епископ на МПЦ-ОА, архимандрит ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Во храмот „Света Софија” во Охрид денеска, на празникот посветен на апостолите св. Петар и св. Павле, ќе биде хиротонисан новиот епископ на МПЦ-ОА, архимандрит ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Денес го завршуваме денот со оние кои беа во првите борбени редови во одбрана на татковината, бранителите. Заедно ја посетивме црквата "Св. Јован Крстител" во ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи и верувања спаѓа и празникот во народот познат под името Иванден, всушност, ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Иванден е еден од големите христијански празници од летниот циклус каде се слави раѓањето на Свети Јован Претеча и Крстител Господов. Во македонската народна ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Меѓу поголемите летни празници што македонскиот народ ги празнува со многу обичаи и верувања спаѓа и празникот во народот познат под името Иванден, всушност, ...
  сите 31 | | | веќе видена