Јосип Броз Тито

  во

  Без да се воздржува, Меланија Трамп го прав она што го сака, а јавноста секојдневно зборува за тоа. Титулата ја доби благодарејќи на тоа што е сопруга на ...
  сите 10 | | | веќе видена

  „Студентите се задушуваат во сопственото ѓубре. Дворовите се како депонии“ е насловот на текстот преку кој прикажуваме какви се дворовите на студентските ...
  сите 87 | | | веќе видена

  Со оглед на алармантните извештаи за бројот на заболени и починати луѓе во државата како последица на аерозагадувањето, немаме време за чекање, вели Мите ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во македонските училници сè уште постојат наставници кои наоѓаат начини да го доближат светот на бројките, на буквите и науката до своите ученици, и покрај ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Некогаш симбол на моќта, а денес „Синиот воз“ се користи за комерцијални цели. Секој што сака може да замине со него на „југоносталгична прошетка“. Возот ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Некогаш симбол на моќта, а денес Синиот воз се користи за комерцијални цели и секој што сака, може да замине со него на „југоносталгична прошетка“. До ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Професорот Спиридон Сфетас, член на македонско-грчката интердисциплинарна комиисја, која согласно Преспанскиот договор треба да направи ревизија на учебниците ...
  сите 15 | | | веќе видена