Јолевски

  во

  „Еден месец на село“ е едно од најдобрите дела во литературниот опус на Тургењев. Таа е меѓу првите реалистични драми што историјата на литература ги ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Првата премиера на Македонскиот народен театар во новата сезона ќе биде на 29 септември - претставата „Еден месец на село“ од Иван С. Тургењев на италијанскиот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Првата премиера на Македонскиот народен театар во новата сезона ќе биде на 29 септември – претставата „Еден месец на село“ од Иван С. Тургењев на италијанскиот ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Интензивно работена во изминатава половина декада, денеска во Младинскиот културен центар беше промовирана Македонска рок енциклопедија (1963-2018) – Прв том, ...
  | | веќе видена

  Во Владата на Република Македонија се одржа конститутивна седница на Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Во Владата се одржа конститутивната седница на Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор.На седницата, премиерот ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Во Владата на Република Македонија се одржа конститутивна седница на Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Во Владата на Република Македонија се одржа конститутивната седница на Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Во Владата на Република Македонија се одржа конститутивна седница на Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор ...
  сите 47 | | | веќе видена