ЈНА

  во

  Судбината на младите од Кичево при два базени да останат на суво ги следеше и ова лето и единствено од високите температури можеа да се капат во сопствената ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Никој од надлежните во државата официјално не се изјасни за тврдењата од Белград дека „најмалку проблеми треба да има со Македонија, бидејќи, според договорот, ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Повеќе од 150.000 жители на Северна Кореја бил воодушевени на преполниот стадион "Рунградо 1. мај", поздравувајќи ги Ким Јонг Ун и Мун Џае Ин, лидерите на ...
  сите 140 | | | веќе видена

  Некогашното воено летувалиште Купари кај Дубровник го имало целиот луксуз каков што нуделе и најелитните светски хотели. Купари било сметано за југословенски ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Јасмин Реџепи, познат македонски активист од исламската заедница, претседател на невладината ”Легис “ , во својата колумна за Ал Џезира пишува дека ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Според извештајот на стручњаците на Заводот за испитување на материјали и Градежниот факултет од Скопје по направените испитувања од август годинава, мостот ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Според извештајот на стручњаците на Заводот за испитување на материјали и Градежниот факултет од Скопје по направените испитувања од август годинава, мостот ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Покрај другите опфатени теми, ликови и случувања поврзани со смртта на Тито, распадот на Југославија и случувањата кои следуваат после таа драма, новата ТВ ...
  сите 14 | | | веќе видена

  На денешен ден во 1991г беше одржан референдум кој резултира со прогласување на независност на Македонија од Социјалистичка Федеративна Република Југославија. ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Главното раководство на Министерството за одбрана на македонија во моментов се состои од лица со длабоки приватни, роднински, оперативни и политички врски со ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Дали со поврзаноста на Николиќ, Стојановски и Василевски од Министерството за одбрана на Македонија и нивните врски со Србија, Македонија може да биде ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Србија во поранешните југословенски републики оставила над илјада воени станови, но и подвижен воен имот, што е запленет при повлекувањето на ЈНА. Колкава е ...
  сите 3 | | | веќе видена

  НАТО ГО ГАРАНТИРА САМО МИРОТ НА ГРОБИШТАТА... СО БОМБАРДИРАЊАТА НА СРБИЈА И КОСОВО ВО 1999, ВЕЌЕ ЈА КОНТАМИНИРА И ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА... ЗОШТО НИКОЈ ЈАВНО НЕ ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Комуњарите растрчани со ќесиња на ова вруќото, наместо дома да спремаат деца за у школо и да си бркаат своите маки и проблеми, трчаат од врата на врата, ...
  | | веќе видена | слични

  Србија во поранешните југословенски републики оставила над илјада воени станови, но и подвижен воен имот, што е запленет при повлекувањето на ЈНА. Колкава е ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Србија во поранешните југословенски републики оставила над илјада воени станови, но и подвижен воен имот, што е запленет при повлекувањето на ЈНА. Колкава е ...
  сите 6 | | | веќе видена