Јакимовски

  во

  12 јануари 2019 1628.- Роден е францускиот писател Шарл Перо, автор на прочуените збирки бајки „Самовилски приказни“, „Мачорот во чизми“, „Црвенкапа“, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Како донација на француската влада за обнова на Скопје после земјотресот, во 1969 година во населбата Карпош беше изградена спортската сала „Наум ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Додека се чека новото законско решение да го претвори Специјалното јавно обвинителство во највисоко обвинителство надлежно за гонење на нечесни функционери, ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Под закрила на криминал од омраза, кој како кривично дело се внесува во Кривичниот законик на мала врата, власта внесе измени со кои ќе се доведат во прашање ...
  сите 93 | | | веќе видена

  Мнозинството во Комисијата за политички систем ги обвини новинарите за вчерашниот неуспех втората амнестија, овој пат за случаите на СЈО да се протне на низ ...
  сите 89 | | | веќе видена