Јадранка Косор

  во

  Српскиот државен врв остро го осуди вчерашниот инцидент што го предизвика лидерот на Српската радикална партија (СРС), Воислав Шешељ во Собранието на Србија, ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Српскиот државен врв остро го осуди вчерашниот инцидент што го предизвика лидерот на Српската радикална партија (СРС), Воислав Шешељ во Собранието на Србија, ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Српскиот државен врв остро го осуди вчерашниот инцидент што го предизвика лидерот на Српската радикална партија (СРС), Воислав Шешељ во Собранието на Србија, ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Српскиот државен врв остро го осуди вчерашниот инцидент што го предизвика лидерот на Српската радикална партија (СРС), Воислав Шешељ во Собранието на Србија, ...
  сите 25 | | | веќе видена

  - Не верувам дека Груевски е „чиста Дана“ и стоел на страна во лобирањето за новиот лидер, напротив тој координирал, вели Кекеновски. - Партијата е заложник на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Интервју со поранешната хрватска премиерка Јадранка Косор која зборува за морскиот спор со Словенија и постигнатиот комромис со Борут Пахор. Премиерката која ...
  сите 3 | | | веќе видена

  ХРВАТСКА КАКО ПРОТОТИП НА БАЛКАНСКИТЕ ДРЖАВИ АСПИРАНАТИ ЗА НАТО И ЕУ. ЗА СИТЕ КОНТОРВЕРЗИ - ОСУДЕН ПРЕМИЕР, ОСОМНИЧЕН. ГРАДОНАЧАЛНИК, НЕИЗВЕСНИ ПЕНЗИИ. ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Повеќето од анкетираните граѓани во Хрватска, односно 46 проценти, не ја поддржуваат хрватската претседателка Колинда Грабар-Китаровиќ, додека 45 отсто сметаат дека таа работи добро, покажа најновата анкета во оваа земја. Ова е прв драстичен пад на популарноста на Китаровиќ откако е избрана на функцијата. Нејзиниот претходник Иво Јосиповиќ на половина мандат имаше голема поддршка, бидејќи неговата политика тогаш ја одобруваа 72 отсто од граѓаните, наспроти 18 отсто кои се изјаснија негативно. Поголемиот дел од Хрватите имаат негативен став и кон премиерот Андреј Пленковиќ – 52 проценти, наспроти 41 процент кои ја поддржуваат неговата работа. Резултатите на Пленковиќ исто така се полоши од некои од неговите претходници.Иво Санадер во 2004 година имаше поддршка од 57 проценти од граѓаните, Јадранка Косор имаше поддршка од 42 отсто, а Зоран милановиќ 44 проценти. Истражувањето беше спроведено од агенцијата “Ипсос”, на примерок од 971 хрватски државјанин.
  сите 8 | | | веќе видена

  Со исклучување на осигуреник од вториот столб од правата на додаток, просечно платена жена ќе изгуби 514 куни од пензијата Вечерњи лист – Загреб Сите кои се родени во 1962 година и по неа ќе имаат 27 отсто пониски пензии! Тоа произлегува од најновата Програма за конвергенција која заедно со Националната програма на реформи, Владата на Пленковиќ ги прифати минатиот четврток. Хрватска за пензии издвојува околу 11 отсто од БДП, односно околу 38 милијарди куни, а владините проекции се дека до средина на векот јавните трошоци за пензии ќе се намалат на околу 7,2 отсто од БДП. Големото намалување на јавните трошоци би почнало од 2027 година, наведе Владата во својата програма, бидејќи покрај државните пензии во поголем број ќе почнат да се исплаќаат и приватните пензиски фондови. Нема враќање во Првиот столб – Тоа намалување ќе биде до толку позначајно бидејќи пензионерите кои ќе примаат пензија од двата столба нема да имаат додаток од 27 отсто на дел од пензиите кои се исплатува од првиот столб, целосно јасно и ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Со исклучување на осигуреник од вториот столб од правата на додаток, просечно платена жена ќе изгуби 514 куни од пензијата Вечерњи лист – Загреб Сите кои се родени во 1962 година и по неа ќе имаат 27 отсто пониски пензии! Тоа произлегува од најновата Програма за конвергенција која заедно со Националната програма на реформи, Владата на Пленковиќ ги прифати минатиот четврток. Хрватска за пензии издвојува околу 11 отсто од БДП, односно околу 38 милијарди куни, а владините проекции се дека до средина на векот јавните трошоци за пензии ќе се намалат на околу 7,2 отсто од БДП. Големото намалување на јавните трошоци би почнало од 2027 година, наведе Владата во својата програма, бидејќи покрај државните пензии во поголем број ќе почнат да се исплаќаат и приватните пензиски фондови. Нема враќање во Првиот столб – Тоа намалување ќе биде до толку позначајно бидејќи пензионерите кои ќе примаат пензија од двата столба нема да имаат додаток од 27 отсто на дел од пензиите кои се исплатува од првиот столб, целосно јасно и ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Со исклучување на осигуреник од вториот столб од правата на додаток, просечно платена жена ќе изгуби 514 куни од пензијата Вечерњи лист - Загреб Сите кои се родени во 1962 година и по неа ќе имаат 27 отсто пониски пензии! Тоа произлегува од најновата Програма за конвергенција која заедно со Националната програма на реформи, Владата на Пленковиќ ги прифати минатиот четврток. Хрватска за пензии издвојува околу 11 отсто од БДП, односно околу 38 милијарди куни, а владините проекции се дека до средина на векот јавните трошоци за пензии ќе се намалат на околу 7,2 отсто од БДП. Големото намалување на јавните трошоци би почнало од 2027 година, наведе Владата во својата програма, бидејќи покрај државните пензии во поголем број ќе почнат да се исплаќаат и приватните пензиски фондови. Нема враќање во Првиот столб - Тоа намалување ќе биде до толку позначајно бидејќи пензионерите кои ќе примаат пензија од двата столба нема да имаат додаток од 27 отсто на дел од пензиите кои се исплатува од првиот столб, целосно јасно и ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Со исклучување на осигуреник од вториот столб од правата на додаток, просечно платена жена ќе изгуби 514 куни од пензијата Сите кои се родени во 1962 година и по неа ќе имаат 27 отсто пониски пензии! Тоа произлегува од најновата Програма за конвергенција која заедно со Националната програма на реформи, Владата на Пленковиќ ги прифати минатиот четврток. Хрватска за пензии издвојува околу 11 отсто од БДП, односно околу 38 милијарди куни, а владините проекции се дека до средина на векот јавните трошоци за пензии ќе се намалат на околу 7,2 отсто од БДП. Големото намалување на јавните трошоци би почнало од 2027 година, наведе Владата во својата програма, бидејќи покрај државните пензии во поголем број ќе почнат да се исплаќаат и приватните пензиски фондови. Нема враќање во Првиот столб – Тоа намалување ќе биде до толку позначајно бидејќи пензионерите кои ќе примаат пензија од двата столба нема да имаат додаток од 27 отсто на дел од пензиите кои се исплатува од првиот столб, целосно јасно и отворено наведе Владата ...
  сите 14 | | | веќе видена