Иво Јосиповиќ

  во

  Поранешниот хрватски претседател, Иво Јосиповиќ се согласува со проценките дека резултатите од осумите општи избори во БиХ, особено во Федерацијата, ќе ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Поранешниот хрватски претседател, Иво Јосиповиќ се согласува со проценките дека резултатите од осумите општи избори во БиХ, особено во Федерацијата, ќе ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Поранешниот хрватски претседател, Иво Јосиповиќ се согласува со проценките дека резултатите од осумите општи избори во БиХ, особено во Федерацијата, ќе ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Поранешниот хрватски претседател, Иво Јосиповиќ се согласува со проценките дека резултатите од осумите општи избори во БиХ, особено во Федерацијата, ќе ...
  сите 55 | | | веќе видена

  Поранешниот хрватски претседател, Иво Јосиповиќ се согласува со проценките дека резултатите од осумите општи избори во БиХ, особено во Федерацијата, ќе ...
  сите 74 | | | веќе видена

  Словенечките парламентарни избори ги докажаа новите европски трендови - партиите од десниот спектар јакнат, а анкетите служат исклучиво за манипулација на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Претседателката на Република Хрватска, Колинда Грабар-Китаровиќ, беше во официјална посета на Македонија, а учествуваше и на самитот од процесот Брдо-Бриони во ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај. Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ. На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази. Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава. Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај. Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ. На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази. Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава. Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај.Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ.На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази.Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава.Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај.Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ.На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази.Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава.Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај. Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ. На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази. Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава. Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај. Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ. На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази. Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава. Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Родителите на учениците што ги подучувал учителот по веронаука Крешимир Багариќ од Хрватска, а кој несоодветно им се обраќал за време на проповедите, им забраниле на своите деца да сведочат за целиот случај. Според хрватските медиуми, тие не им дозволуваат на истражните органи да ги сослушаат учениците во основно училиште „Матија Губец“, во кое работел Багариќ. На снимката што ја објавија хрватските информативни портали може да се види како предавачот за време на наставата го фали ликот и делото на Ратко Младиќ и вели дека требало да се убијат Иво Јосиповиќ, Стипе Месиќ и Весна Пусиќ. Сепак, овие снимки судот ги оцени како невалидни докази. Како резултат на тоа, неопходно е учениците само да потврдат дека Багариќ сето тоа го кажал за време на наставата со цел против него да биде поведена кривична пријава. Судот му одреди на Багариќ притвор во траење од 15 дена со цел да не може да им влијае на сведоците, а „Телеграм“ наведува дека е предложено испитување само на еден сведок, по што Багариќ ќе може да биде ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Сега е најважно сите да вложиме напори Македонија да го ажурира својот пат во ЕУ и НАТО. Тоа е императив! Знаете дека Романија оваа година го прослави јубилејот „10 години во ЕУ". Времето брзо минува. Во таа смисла нашето искуство, сето што е позитивно во тоа искуство ви стои на располагање, вели во интервјуто за МКД.мк принцот Стурдза.Делегација на невладината организација Хрватско-македонска тангента неодамна ја посети Романија, каде на голем број средби е потврдена потребата да се ажурира патот на Македонија во евроатланските интеграции.Во делегацијата беа почесниот член на Тангентата, третиот хрватски претседател Иво Јосиповиќ и амбасадорот Љупчо Арсовски, а еден од домаќините беше токму романскиот принц.Тоа беше прилика да поразговараме со почесниот конзул на Македонија во Констанца, принцот Шербан Димитрие Стурдза. Принцот Шербан е претставник на едно од најисакнатите аристократски семејства во Романија, каде се врати од егзил по заминувањето на режимот на Николае Чаушеску. Новата романска власт го ...
  | | веќе видена

  Јосиповиќ, исто така, оцени дека Србија не може да стане членка на ЕУ, ако не го признае Косово. Влегувањето на Србија во ЕУ без признавање на Косово би значело дека Косово никогаш нема да биде членка на ЕУ. Таквата редукција на проектот за обединета Европа, за поголемиот дел од сегашните членки на ЕУ не е прифатливо – изјави поранешниот хрватски претседател Иво Јосиповиќ. Во интервју за „Данас“ тој додаде дека се надева двете земји, што е можно побрзо да станат членки на ЕУ. На прашањето дали Хрватска ќе го кочи влезот на Србија во ЕУ, тој рече дека тоа не би требало да се случи и дека верува дека „ќе преовлада здравиот разум“, бидејќи членството на Србија ќе ја подигне безбедноста на регионот и ќе ги зајакне економиите на двете земји. Според негова оценка, односите меѓу Србија и Хрватска сега се многу полоши од пред неколку години.
  сите 32 | | | веќе видена

  Србија нема да може да стане членка на Европската унија додека не ја признае независноста на Косово, изјави поранешниот претседател на Хрватска Иво Јосиповиќ во интервју за весникот „Данас“. “Влезот на Србија во ЕУ без да го признае Косово ќе значи дека Косово никогаш нема да стане членка на ЕУ. Таквото редуцирање на проектот за градење на обединета Европа е неприфатливо за повеќето сегашни членки на ЕУ”, ја објасни Јосиповиќ својата изјава. Според Јосиповиќ, ЕУ има проект за ширење на Балканот во кој има место и за Косово но не сака да увезе билатерални проблеми кои мораат да бидат решени пред зачленувањето. Поради тоа, Србија не може да стане членка ако не го признае Косово. Според него, односите помеѓу Србија и Хрватска се полоши од порано: “Медиумите, разните навивачи и коментатори, сите тие потпалуваат со нивните изјави. Во двете земји постојат ретроградни процеси и рехабилитирање и славење на поразените про-нацистички сили.”
  сите 55 | | | веќе видена