Иванов

  во

  Родум од Ликаонија. Беше овчар, а во сè го држеше Божјиот закон и ги поучуваше своите врсници и другари во благочестието. Според некое видение дозна дека ќе ...
  сите 16 | | | веќе видена

  „Излегување на 30-ти не е за европско владеење на правото, тука за најбрутално бришење на македонската држава и народ“, смета аналитичарот Александар Пандов. ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Уставниот суд одлучи да не поведе постапка за оценка на уставноста на Одлуката за распишување референдум донесена од Собранието на 30 јули. Против собраниската ...
  сите 242 | | | веќе видена

  Со седум гласа „против“ и два „ за“ уставните судии ја отфрлија иницијативата поднесена од Димитар Апасиев од Левица и Тодор Петров од Светскиот Македонски ...
  сите 242 | | | веќе видена

  Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република ...
  сите 242 | | | веќе видена

  Филмот „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески е македонски кандидат за Оскар во категоријата за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје за 2019 година. ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република ...
  сите 242 | | | веќе видена

  Филмот „Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески, ќе биде национален кандидат на Република Македонија за наградата „Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република ...
  сите 242 | | | веќе видена

  Уставниот судија Јован Јосифовски по дискусиите на уставните судии Осман Кадриу и Дарко Костадиновски, во кои тие изрично беа против предлогот на колешката ...
  сите 242 | | | веќе видена

  За отфралење на иницијативата гласаа седум уставни судии, а за беа двајца - Елена Гошева и Јосиф Јосифовски. Судијата известител Елена Гоешва претходно ...
  сите 242 | | | веќе видена