Истанбул

  во

  На 22-месечната Софија Караманолева од Струмица во март оваа година ѝ е дијагностициран тумор на ‘рбетниот мозок. Во јуни таа е успешно оперирана во Скопје, а ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Архиерејскиот собор одлучил дека Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои ќе посакат да добијат независност, без да е потребно ...
  сите 45 | | | веќе видена

  -Кон крајот на месец март годинава целосно се промени животот на нашето семејство. Нашата најмала ќерка Софија, која што се развиваше како и секое нормално ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Кон крајот на месец март годинава целосно се промени животот на нашето семејство. Нашата најмала ќерка Софија, која што се развиваше како и секое нормално ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Македонската православна црква може да се надева на афтокефалност доделена од Вселенската патријаршија. Архирејскиот синод на седницата која се оджала ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност на останатите помесни православни цркви. ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност на другите помесни православни цркви. ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност на останатите помесни православни ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Според неофицијалните информации во грчките и во украинските медиуми, Вселенската патријаршија донела одлука да ја продолжи древната практика таа да биде ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност на останатите помесни православни цркви. ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Оваа одлука ја донел Архиерејскиот собор на Вселенската патријаршија на состанокот одржан во Истанбул од 1 до 3 септември, а практично значи дека Руската и ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност на останатите помесни православни цркви. ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност на останатите помесни православни ...
  сите 45 | | | веќе видена