Ирак

  во

  25-годишната Надија Мурад, овогодишна добитничка на Нобеловата награда за мир, е жена чија животна приказна е неверојатна - полна со страдање и човечко зло, но ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Надија Мурад и Денис Муквеге се добитници на Нобеловата награда за мир за 2018 година за нивната заложба и борба за сузбивање на сексуалните злодела во воените ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Нобеловата награда за мир за 2017 година е доделена на гинекологот Денис Муквеге кој ги третира жртвите на сексуално насилство во Демократската Република ...
  сите 10 | | | веќе видена

  25 годишната Надиа Мурад е младата добитничка на Нобеловата награда за мир оваа година, жена чија животна приказна е неверојатна, полна патење, човечко зло, ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Доктор Денис Меквеги и Надја Мурад се овогодинешните лауреати на Нобеловата награда за мир поради нивните напори за запирање на користењето сексуално насилство ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Пратеникот Антонио Милошоски со зајадлив коментар по објавата за доделувањето на Нобеловата награда за мир на други двајца, а не на македонскиот премиер Зоран ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Активистите Денис Муквеге и Надија Мурад се добитници на овогодинешната Нобелова награда за мир поради својата борба за сузбивање на користењето на сексуалните ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Нобеловиот комитет во Осло го соопшти добитникот на овогодишната Нобелова награда за мир. Денис Муквеге, гинеколог кој лечеше жртви од сексуално насилство во ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Доктор Денис Меквеги и Надја Мурад се овогодинешните лауреати на Нобеловата награда за мир поради нивните напори за запирање на користењето сексуално насилство ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Доктор Денис Меквеги и Надја Мурад се овогодинешните лауреати на Нобеловата награда за мир поради нивните напори за запирање на користењето сексуално насилство ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Лекарот од Конго Денис Муквеге и активистката Надиа Мурад од Ирак се добитници на Нобеловата награда за мир 2018 поради нивните напори во борба против ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Доктор Денис Меквеги и Надја Мурад се овогодинешните лауреати на Нобеловата награда за мир поради нивните напори за запирање на користењето сексуално насилство ...
  сите 49 | | | веќе видена