Индонезија

  во

  19-годишниот Алди Новел Адиланг од Индонезија преживеа цели 49 дена пловејќи заскитан на отворено море на една малечка рибарска платформа која се откачила од ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Во анкета спроведена врз повеќе од 40.000 луѓе во 15 земји од светот многу поголема верба за напредок покажале младите од државите со ниски примања Младите во ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Тинејџерот од Индонезија, Алди Новел Адиланг (18), преживеал 49 дена сам на Пацифичкиот океан, откако олуја го пратила на патување подолго од 2.500 километри, ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Адиланг бил вработен како чувар на дрвен сплав со колиба, кој се користи за рибарење. Тинејџер од Индонезија преживеал околу седум недели пловејќи на робарски ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Во светот на музиката е од многу мал, откако знае за себе, но музичкото образование го започнал на шест години.Во основното музичко училиште во Куманово свирел ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Тинејџер од Индонезија преживеал околу седум недели пловејќи на робарски чамец кој се откачил од пристаништето. Родителите на 19 годишниот Алди Новел Адиланг и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Од вкупно околу 30 жени – шефици на дипломатии во светот, речиси 20 од нив учествуваат на првата официјална Средба на жени – министерки за надворешни работи, ...
  сите 12 | | | веќе видена

   Кинеските таксисти со измама може да ви го испразнат паричникот, вечерниот шопинг во Швајцарија е невозможен. Кога одите во некоја странска држава логично е ...
  сите 8 | | | веќе видена

   Патувањата на љубовните двојки често знаат да се претворат во најинтересните спомени од нивните животи. Таква приказна е дел од животот на Денис Давитковски ...
  сите 4 | | | веќе видена