Илинден

  во

  Речиси тројно е зголемен бројот на пожари на отворено во скопскиот регион. Бригадата за противпожарна заштита на Скопје од први јануари до 18 март ...
  сите 194 | | | веќе видена

  На 21 април 2019 година во градот Мелник, Пиринска Македонија, ќе се одржи Семакедонски собор во спомен на убиството на Јане Сандански. Организатори на ...
  | | веќе видена

  Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана побара од Владата на Албанија, Општина Девол и Округот Корча да ги преземат сите неопходни мерки за итно ...
  сите 2 | | | веќе видена

  На повеќе локации во општина Илинден со засадување садници и озеленување на просторот се реализира еколошкиот проект „Со зеленило против загадувањето“. Целта е ...
  сите 6 | | | веќе видена

  На денешен ден - 18 март 18 март 2019 1584.- Вo Санкт Петербург умрел Иван Четврти Василевич - Грозни, руски цар, приврзаник на автократизмот. Концентрирајќи ...
  сите 8 | | | веќе видена