Илинден

  во

  Македонското друштво „Илинден“-Тирана донираше училишен материјал за училиштата во општина Пустец, Мала Преспа. Донацијата ја достави претседателот на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонското друштво “Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај, на 14.02.2020 година оствари средба со поранешниот Претседател на Република Македонија, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонското друштво „Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај, кој во изминатите два дена беше во посета на Македонија, покрај другото се сретнал со ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонското друштво „Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај, кој во изминатите два дена беше во посета на Македонија, покрај другото се сретнал со ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонско друштво „Илинден” – Тирана, Никола Ѓурѓај, се сретна со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се школуваат во Охрид. На ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонското друштво „Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај, кој во изминатите два дена беше во посета на Република Македонија, покрај другото се ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонското друштво „Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај, кој во изминатите два дена беше во посета на Република Северна Македонија, покрај ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на македонско друштво „Илинден” – Тирана, Никола Ѓурѓај, се сретна со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се школуваат во Охрид. На ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај имаше средба со ученици, етнички Македонци од Голо Брдо што учат во Охрид, со завршено ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Свеченоста почна со Божествена литургија во црквата „Свети Трифун", што ја одржаа свештениците од Македонската православна црква-Охридска архиепископија, по ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Во присуство на голем број граѓани, во населеното место Ајватовци, во Општина Илинден, по седми пат се одржа традиционалниот „Саем на домашно вино“. Во изборот ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Традиционалниот Саем на домашно вино денеска по седми пат ќе се одржи во населеното место Ајватовци, Општина Илинден, во рамките на одбележувањето на големиот ...
  сите 64 | | | веќе видена