ИКТ

  во

  Денеска собранието го изгласа законот за прогресивно оданочување. Инаку, експертската јавност и бизнис заедницата постојно алармираа и ја критикуваа оваа ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Македонија треба да се развива како „Македонија мегалополис“, односно цела земја како еден град што подразбира јавната администрација од Скопје да се пресели ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Македонија треба да се развива како „Македонија мегалополис“, односно цела земја како еден град што подразбира јавната администрација од Скопје да се пресели ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Македонија треба да се развива како „Македонија мегалополис”, односно цела земја како еден град што подразбира јавната администрација од Скопје да се пресели ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Традиционално, секоја година Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) организира новогодишна забава за своите членки, партнери и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) на традиционалната новогодишна забава во соработка со Црвениот Крст на Македонија ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Оваа година, забавата обедини повеќе од 300 гости од ИКТ секторот,граѓанскиот сектор, образованието, медиумите и владата, овозможувајќи просторза сумирање на ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) на традиционалната новогодишна забава во соработка со Црвениот Крст на Македонија ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) на традиционалната новогодишна забава во соработка со Црвениот Крст на Македонија ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Традиционално, секоја година Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) организира новогодишна забава за своите членки, партнери и ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Делегација на Градот Скопје, составена од градоначалникот Шилегов и тимот задолжен за спроведување на европскиот проект MAtchUP, изминатата недела оствари ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Предлог-законот за данокот на личен доход е во собраниска процедура и вчера беше на разгледување во Комисијата за финансирање и буџет, каде што свои ставови ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) минатиот месец објави нов повик од 1 милион евра за финансиска поддршка на новоосновани „стартап“ и „спиноф“ ...
  сите 40 | | | веќе видена

  05.12.2018 Со потпишувањето на договорот за соработка во СОУ „Љупчо Сантов“ започна проектот „АР ЕДУ“ - „Едукативен модул со проширена реалност - развој и ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Како Македонија да се одлепи од европското дно според иновациските перформанси Економскиот развој на земјава не е возможен без раст на домашните инвестиции и ...
  сите 12 | | | веќе видена

  [freetext] Светска банка ги детектира можностите и пречките за поголем економски раст “Иако фискалните политики спротивни на економскиот циклус помогнаа да се ...
  сите 6 | | | веќе видена