Икс

  во

  Ја видовме Топ 10 листата на Светската здравствена организација за здравствените опасности во 2019-та година и да знаете дека во Македонија речиси сè си имаме. ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Новинарката Искра Опетчевска на линк разговараше со адвокатката Наташа Бошкова, која пред судот во Стразбур ја застапуваше личноста „Икс“ која го доби спорот ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови пресуди во корист на на трансродовото лице „Икс“ на кое во земјава не му било дозволено да го промени својот идентитет. Во одлуката ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Коалиција МАРГИНИ денес во Судот во Стразбур доби позитивна пресуда во корист на трансродов маж, во случајот ‘Икс против Македонија’, во кој Судот утврди дека ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Судот ја уважи тужбата врз основа на членот осум на Конвенцијата за човекови права што се однесува на повреда на правото на приватност и изрече казна од девет ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права во Стразбур пресуди дека Македонија треба да му исплати обештетување од 9.000 евра на трансродово лице, затоа што му е ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Стразбур, 17 јануари 2019 (МИА) – Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс“ кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур пресуди во корист на трансродовото лице „Икс” кое ја тужеше Македонија поради повреда на правото на ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Коалиција Маргини денес во Европскиот суд за човекови права во Стразбур доби позитивна пресуда во случајот „X против Македонија“ во кој Судот утврди дека ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Европскиот Суд за човекови права во Стразбур денеска за прв донесе одлука во случај во кој трансродово лице од Македонија ја тужи државата. Судот одлучи дека е ...
  сите 37 | | | веќе видена