ХИВ

  во

  Актуелната стратегија за борба против загадувањето не дава резултати и затоа владата ќе прави нова двегодишна стратегија. Ќе се вика „План за чист воздух“ За ...
  сите 78 | | | веќе видена

  Тајландската полиција соопшти дека уапсила еден војник заразен со ХИВ-вирусот, кој наводно уценувал и силувал повеќе од 70 тинејџери.Осомничениот, преку лажни ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Тајландската полиција соопшти дека уапсила еден војник заразен со ХИВ-вирусот, кој наводно уценувал и силувал повеќе од 70 тинејџери. Осомничениот, преку лажни ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Како последица на заразата од супербактерии отпорни на антибиотици секоја година умираат околу 33.000 Европјани, според податоците на Европскиот центар за ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Од послeдици на зарази со супербактерии отпорни на бројни познати антибиотици, секоја година животот го губат околу 33.000 жители на Европа, соопшти Европскиот ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во сред дебата во телевизиската емисија„Само Вистина“ пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Димитар Стевананџија, извади лубрикант и го стави на пултот додека течеа ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Дамијан беше паметно дете, омилен другар и успешен спортист. Потекнуваше од добра фамилија и се чинеше дека неговата судбина не предвидуваше дека тој ќе стане ...
  | | веќе видена

  Дар Ес Салама, најбогататиот град и покраина во Танзанија формираше единица за откривање хомосексуалци. Таа ќе почне со работа идната седмица, соопшти ...
  сите 2 | | | веќе видена