Херцеговина

  во

  Моден викенд Скопје објавува отворен повик за учество на шоурум „Обединета мода“ 2019 година. – Ако сте дизајнер од Македонија, Албанија, Босна и Херцеговина, ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Во Косово се продлабочува трговската војна со Србија. Освен воведените царински давачки за производите од Србија, сега почнува и нова кампања на социјалните ...
  сите 112 | | | веќе видена

  Јас живеам тука. Во Скопје, во Република Македонија. Овде имам комшии, познаници, пријатели, милион луѓе и сакам во средината во која сме се нашле да има ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Koсовскиот претседател, Хашим Тачи, пред продолжението на дијалогот со Србија изјави дека попрво би водел дијалог со ѓаволот отколку со српскиот колега, ...
  сите 102 | | | веќе видена

  Косовската царинска служба почна да ја применува одлуката на косовската влада за дополнително оданочување од 10 отсто на увоз на производи од централна Србија ...
  сите 112 | | | веќе видена

  Едностраната одлука на властите во Приштина за зголемување на царините за артикли од Србија и од Босна и Херцеговина повеќе не е прашање за Србија, туку за ...
  сите 80 | | | веќе видена

  Косовската влада соопшти дека не планира да ја повлече одлуката за воведувањето такси од 10 проценти за увоз на стока од Србија и Босна и Херцеговина. ...
  сите 112 | | | веќе видена

  М акедонија и 15 други земји од Централна и Источна Европа, заедно со Кина усвоија заедничка изјава за соработка на по лето на иновациите и новите технологии, ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Косовската царинска служба почна да ја применува одлуката на косовската Влада за дополнително оданочување од 10 отсто, на увоз на производи од централна Србија ...
  сите 112 | | | веќе видена