Херцеговина

  во

  Брат и сестра во постари години се пронајдени мртви кај село Водица во Босна и Херцеговина, пренесуваат тамошните медиуми. Станува збор за Милка и Недељко ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Претседателството на БиХ одлучи да упати протесна нота до Хрватска во врска со шпионската афера „селфи“, која дел од медиумите од регионот на Западен Балкан и ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Брат и сестра во постари години се пронајдени мртви кај село Водица во Босна и Херцеговина, пренесуваат тамошните медиуми. Станува збор за Милка и Недељко ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Процентот на работниците од земјите од Западен Балкан во вкупната бројка на странски работници во Германија во последните три години е зголемен од девет на 25 ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Медијацијата е алтернативно решавање на спорови на цивилизиран начин, преку размена и соочување на аргументите на спротивставените страни и изнаоѓање решение ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Национален натпревар за зелени идеи петтипат се организира од страна на Здружението за социјални иновации „Арно” во Скопје. Целта на натпреварот е преку бизнис ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Северна Македонија е на 95. место според последниот светски индекс за слободата на медиумите на Репортери без граници (РСФ), со што бележи скок од 14 места ...
  сите 71 | | | веќе видена

  Медијацијата е алтернативно решавање на спорови на цивилизиран начин, преку размена и соочување на аргументите на спротивставените страни и изнаоѓање решение ...
  сите 27 | | | веќе видена