Херцеговина БиХ

  во

  Поранешниот претседател на Република Српска, Радован Караџиќ, вчера во Хаг беше осуден на доживотен затвор, откако е прогласен за виновен за геноцид, ...
  сите 172 | | | веќе видена

  Додека платите на парламентарците во земјите на ЕУ изнесуваат најмногу три просечни лични примања, БИХ е сосема поинаква. Никаде во Европа политичарите не ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Нигде во Европа политичарите не заработуваат и до осум пати повеќе од своите граѓани, освен во Босна и Херцеговина, и додека платите на пратениците во земјите ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Шефот на Мисијата на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) во Босна и Херцеговина, Брус Бертон денеска изјави дека пресудата за Радован ...
  сите 172 | | | веќе видена

  Шефот на Мисијата на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) во Босна и Херцеговина, Брус Бертон денеска изјави дека пресудата за Радован ...
  сите 172 | | | веќе видена