ХДЗ

  во

  Поранешниот премиер на Хрватска Иво Санадер е првиот премиер и највисок владин функционер во поранешна Југославија кој лежел во затвор, осуден за воено ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Хрватската европарламентарка Дубравка Шуица предупреди дека неуспехот да се протурка предложената промена на името на Македонија би бил „катастрофален“ за ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Двајца поранешни премиери од Балканот се осудени за корупција во ист месец. Дали тоа значи дека услов корумпиран политичар да одговара е да му истече мандатот, ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Двајца поранешни премиери од Балканот се осудени за корупција во ист месец. Дали тоа значи дека услов корумпиран политичар да одговара е да му истече мандатот, ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Двајца поранешни премиери од Балканот се осудени за корупција во ист месец. Дали тоа значи дека услов корумпиран политичар да одговара е да му истече мандатот, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Поранешниот премиер на Хрватска и претседател на ХДЗ Иво Санадер, денеска е осуден на 2.5 години затвор, поради ратно профитерство, одлучи хрватскиот суд. ...
  сите 16 | | | веќе видена