Хамлет

  во

  Позицијата на жената и родовиот проблем се третираат во дел од претставите кои ќе бидат поставени на седмиот „Битола Шекспир фестивал“ што ќе се одржува од од ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Американскиот претседател Доналд Трамп уште еднаш го критикуваше градоначалникот на Лондон, Садик Кан, нарекувајќи го “националeн срам”, кој го уништува ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Американскиот претседател Доналд Трамп уште еднаш го критикуваше градоначалникот на Лондон, Садик Кан, нарекувајќи го „катастрофа“, кој го уништува главниот ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Американскиот претседател Доналд Трамп уште еднаш го критикуваше градоначалникот на Лондон, Садик Кан, нарекувајќи го “националeн срам”, кој го уништува ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Книгите и филмовите понекогаш се клише за по нив да се работат монодрами. Инспирацијата треба да се бара во секојдневниот живот, во конкретни политички или ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп се подготвува претставата „Семејни приказни“, во режија на Милош Б. Андоновски. Премиерата се планира за јуни. ...
  сите 40 | | | веќе видена

  На денешен ден 23 април 2019 – Денеска е Светски ден на книгата и авторското право 1564.- Во Стратфорд е роден Вилијам Шекспир, англиски поет и еден од ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Услов за почеток на преговорите е да се исполнат Копенхагеншките критериуми, потсети од Куманово професорката Гордана Силјановска Давкова. Далеку е Копенхаген, ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Услов за почеток на преговорите е да се исполнат Копенхагеншките критериуми, потсети од Куманово професорката Гордана Силјановска Давкова. Далеку е Копенхаген, ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Приказната се повторува. Главно на крилјата на ентузијазмот и со силна верба во развиениот концепт на Скопје и на македонската култура, по 12 пат, ќе им се ...
  сите 23 | | | веќе видена