Хаити

  во

  Некои од мигрантите кои што биле вратени на Хаити се пожалиле дека во Чиле се соочиле со глад, расизам и било практично невозможно да најдат работа. Чиле во ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Просечната плата пораснала за 5.7%, но разликите меѓу богатите и сиромашните остануваат. Просекот најмногу пораснал кај оние кои и досега имале највисоки ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Македонија е рангирана на 84-то место во Глобалниот индекс на конкурентноста што го подготвува Светскиот економски форум. Во извештајот за 2018 година има ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Извештајот опфаќа 140 економии, а е направен врз основа на 12 индикатори, вклучувајќи иновација, безбедност, здравство, владеење и корупција Македонија се ...
  сите 25 | | | веќе видена