ГТЦ

  во

  Изјавата на градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов за трите можни решенија за Универзална сала, односно нејзино уривање и изгради нов објект на ...
  сите 38 | | | веќе видена

  На извршната директорка на Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје, Катерина Колозова, не ѝ е јасна „драмата“ околу Универзална сала. „Отековте ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Град Скопје и градоначалникот Петре Шилегов одлучија без да прашаат ниту еден граѓанин Универзална сала да се урива и на нејзино место да никне некаков парк со ...
  сите 148 | | | веќе видена

  Конкурсот за изготвување на проект за парк и летна сцена што го објави Град Скопје предизвикува лавина на реакции во јавноста која препозна рушење на ...
  сите 148 | | | веќе видена

  Во изминатиот период забележавме големи промени во начинот на работа кај многу од локалните бизниси. Како едни од најпогодените од пандемијата, бизнисите од ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Во изминатиот период забележавме големи промени во начинот на работа кај многу од локалните бизниси. Како едни од најпогодените од пандемијата, бизнисите од ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Си била една земја. Се викала Македонија. Ендемска држава, единствена по многу работи. Пастрмки, молики, јазик, народ, езера, палнини, фолклор, убавини... Арно ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Не можам да речам дека беше неочекувана реакцијата на многу Скопјани во однос на конкурсот за парк на местото на Универзална Сала, затоа што секогаш кога се ...
  сите 148 | | | веќе видена

  Не можам да речам дека беше неочекувана реакцијата на многу Скопјани во однос на конкурсот за парк на местото на Универзална Сала, затоа што секогаш кога се ...
  сите 148 | | | веќе видена

   Во изминатиот период забележавме големи промени во начинот на работа кај многу од локалните бизниси. Како едни од најпогодените од пандемијата, бизнисите од ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов, пред три години најави дека ќе се реновира Универзалната сала во Скопје, односно дека на тоа место ќе никне нов ...
  сите 148 | | | веќе видена

  Јас не сакам да зборам што сме испуштиле да изградиме, туку сметам дека тоа што сме го изградиле сме испуштиле да го изградиме како што треба. Би сакал да го ...
  сите 12 | | | веќе видена

  ЕВН и ПроКредит Банка започнуваат нова соработка преку која енергијата на сонцето станува подостапна за сите бизниси во државата. Отсега, тие ќе може да ги ...
  сите 83 | | | веќе видена

  ЕВН и ПроКредит банка започнаа нова соработка преку која сите бизниси во државата ќе може да ги користат кредитите на ПроКредит банка за финансирање на ...
  сите 19 | | | веќе видена

  ЕВН и ПроКредит Банка започнуваат нова соработка преку која енергијата на сонцето станува подостапна за сите бизниси во државата. Отсега, тие ќе може да ги ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Скулпторот Перо Кованцалиев е добитник на наградата „Боро Митриќески“ , што ја доделува семејството на истакнатиот скулптор. Друштвото на ликовни уметници на ...
  сите 4 | | | веќе видена