Грција

  во

  Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и би било многу лошо ако ЕУ не ги препознае напорите кои ги прави земјата, изјави ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар, попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Три години по договорот меѓу ЕУ и Турција за надминување на мигрантската криза, Европската комисија сериозно ја критикува состојбата во грчките бегалските ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Претседателот на грчката партија Демократска левица во интервју за грчката новинска агенција АНА-МПА вели дека за да има мир, просперитет и развој во регионот ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Можноста грчкото воено воздухопловство да помага во контролата на воздушниот простор (FIR) на Северна Македонија е еден од веројатните договори што ќе се ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Северна Македонија покажа дека е отворена за европската перспектива, сакавме да ја испратиме пораката дека кога една земја се обидува да се усогласи со ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Под претседателство на алтернативната министерка за надворешни работи на Грција, Сиа Анагностопулу, а во присуство на генерални секретари и генерални директори ...
  сите 13 | | | веќе видена

  За преговори на Македонија со ЕУ, Париз и Хаг инсистираат дека Преспанскиот договор не е доволен и дека е неопходно исполнување на реформите и конкретни ...
  сите 14 | | | веќе видена

  За време на едно предавање во Атина, норвешкиот „бизнис филозоф“ Андерс Индсет го истакна неговото размислување дека човекот всушност не е најпаметниот вид на ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Од улогата на Гинтер Грас во германско-полското помирување македонската култура би можела да научи дека токму Егејците, егејската тема во литературата може да ...
  | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар, попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар, попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар, попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар, попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Македонија во јуни и дека би ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Словенечкиот министер за надворешни работи, Миро Церар, попладнево изјави дека Словенија силно поддржува почеток на преговори со Северна Македонија во јуни и ...
  сите 14 | | | веќе видена