Градскиот

  во

  Со осумдесет и една точка на дневниот ред, вчера заврши 18 седница на градскиот совет. Темите на седницата беа поделени во условно три области од работењето на ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Во Кривичниот суд денеска продолжи судењето за 27 април со читање на нови пораки, овој пат од телефонот на Сашко Коцевски. Тој беше и еден од сведоците во овој ...
  сите 181 | | | веќе видена

  Денес по десетти јубилеен пат, во Македонски Брод ќе се одржи културно-туристичката манифестација „Костенијада-2018“. На костенијадата се очекува присуство на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Диего Симеоне успеа да направи од Атлетико Мадрид тим кој наидува на огромен респект во светската спортска јавност, бидејќи темепраментниот аргентински ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа редовната 21 седница, на која советниците расправаа за прашања поврзани со работата на локалната самоуправа, јавните ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Прилепскиот Совет ја донесе развојната програма за 2019 година која содржи кои капитални проекти ќе се реализираат, а се за развојот на општината. Според ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Според советниците, за наредната година од исклучително значење ќе бидат проектите: комплетна реконструкција на булеварот „Гоце Делчев", во центарот на градот ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Топловодната мрежа ќе биде проширена, а бргу очекувам да донесеме и одлука ДДВ-то за испорачана топлинска енергија да го намалиме од 18 на 5 порценти за ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа редовната 21. седница, на која советниците расправаа за прашања поврзани со работата на локалната самоуправа, ...
  сите 20 | | | веќе видена